TwitterFacebook

Amsterdamse en Hoornse ondernemingen grote winnaars tijdens FD Gazellen Awards

Maar liefst 123 lokale Noord-Hollandse ondernemingen bekroond voor sterk ondernemerschap

Amsterdam, 10 november 2015 – Eleanor Wine Index en YER Talent uit Amsterdam, en AB/OVO Media uit Hoorn zijn vanavond bekroond tot Gouden FD Gazelle. Deze drie ondernemingen zijn hiermee de snelst groeiende onderneming binnen hun eigen categorie. Dit maakte Het Financieele Dagblad bekend tijdens de feestelijke FD Gazellen bijeenkomst, die het dagblad dit jaar voor de 12e keer organiseert.

In totaal zijn 123 ondernemingen uit de provincie Noord-Holland uitgeroepen tot FD Gazellen, een significante groei vergeleken met de 73 van vorig jaar. Dit jaar zijn landelijk in totaal 490 bedrijven opgenomen in de FD Gazellen-ranglijst. Ook de gemiddelde omzetgroei steeg. De Noord-Hollandse FD Gazellen realiseerden een gemiddelde omzetgroei van maar liefst 204%, waarbij een structurele omzetgroei van minimaal 20% over de afgelopen drie jaar is vereist om opgenomen te worden in de FD Gazellen ranglijst.

Bekroning tot Gouden FD Gazellen
Uit de totale lijst van Gazellen mogen de volgende ondernemingen zich een jaar lang Gouden FD Gazelle 2015 – in de volgende categorieën – noemen:
• Klein: Nooitgedagt Wine Export (Eleanor Wine Index) – online platform voor wijnhandel (Bordeaux), 3112% omzetgroei (2012 t/m 2014)
• Middel: YER Talent B.V. – werving en selectie (hoger opgeleiden), 406% omzetgroei (2012 t/m 2014)
• Groot: AB/OVO Media B.V. – mediabureau, 80% omzetgroei (2012 t/m 2014)

Hoorn
De Gouden FD Gazelle in de categorie groot komt dit jaar uit Hoorn. Mediabedrijf AB/OVO behaalde een gemiddelde groei van 80%. Kees Verbeek, mede-oprichter van AB/OVO over het succes van het bedrijf: “Met het grote media-aanbod moeten bedrijven keuzes maken. Kijk alleen al naar het aanbod online. Wij regelen voor onze klanten dat ze iedere euro – die ze uitgeven aan media – het beste besteden: one-stop-shopping noemen wij dat. Daarvoor hebben wij alle media-disciplines in huis. Waardoor wij een betere, meer geïntegreerde aanpak kunnen bieden dan veel gespecialiseerde bureaus.”

Amsterdam
Het aantal FD Gazellen in Amsterdam is dit jaar sterk gegroeid: van 45 in 2014, naar 71 ondernemingen in 2015. De meest in het oog springende Gouden FD Gazellen uit Amsterdam dit jaar is Eleanor Wine Index, het wijnhandelplatform dat een omzetgroei behaalde van een indrukwekkende 3112%, en daarmee ook kans maakt om overall winnaar te worden van de landelijke FD Gazellen Awards 2015. Kristian Nooitgedagt, mede-oprichter van Eleanor Wine Index over het winnen van de Gouden Gazelle 2015 in de categorie klein: “Als consument kun je momenteel werkelijk alles via internet vergelijken en kopen. De b2b-markt is in dat opzicht heel conservatief: daar gaat het echt nog om relaties. Op het wijnplatform dat wij gebouwd hebben, kun je zakendoen op prijs en kwantiteit. Dat is wat mensen willen, want de kwaliteit van de wijnen is alom bekend.”

In de categorie middelgroot, nam detacheerder YER Talent de Gouden FD Gazelle mee naar huis. Menno van der Lely, HR-manager van YER Talent: “De techniek, financiële dienstverlening en de publieke sector kenmerken zich door schaarste, waardoor talentvolle medewerkers zo weggekocht kunnen worden. Om dit te voorkomen, zorgen wij voor binding met onze professionals. Bijvoorbeeld door actieve coaching en via onze eigen academie. Ik ben er trots op dat we inmiddels 45 nationaliteiten aan ons hebben verbonden, van India tot aan Argentinië.”

FD Gazellen als thermometer
Jan Bonjer, hoofdredacteur van het FD, heeft een duidelijke boodschap voor de FD Gazellen: “Zij vormen een thermometer voor de ondernemingslust in Noord-Holland. Die gaat zeker de goede kant op. We kunnen nog verder komen als jongere en oudere ondernemers elkaars ervaringen delen. Het FD is daarvoor een ideaal platform”.

De FD Gazellen Awards 2015 is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info en wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO en Mazars Accountants en Belastingadviseurs.