TwitterFacebook

Lunch a lungo: Steigenberger Sports & Media bar

In Schiphol oost gingen wij een vorkje prikken op een lokatie die gemaakt lijkt te zijn voor de zakelijke duizendpoot: Nog even iets uitwerken op de laptop tussen twee vluchten, een zakelijke lunch plannen of ontspannen tijdens de vrijmibo: het kan allemaal op deze bij de Steigenberger Sports & Media bar.

Locatie: 8

De Sports & Media bar ligt in Schiphol-Oost met goede aanrijroutes en genoeg parkeermogelijkheden. Een prima plek om met een zakenrelatie af te spreken en zelfs eventueel met de bus goed te bereiken; die stopt voor de deur.

Interieur: 8 

Engelse pub annex Amerikaanse bar, ruim opgezet met stoeltjes en tafeltjes aan het raam. Een aantal hoge tafels met krukken in het midden van de grote ruimte en ook plek om aan de bar aan te schuiven. Deze bar mag zich terecht een sportsbar noemen; met sport parafernalia aan de wanden en beeldschermen waar, als wij binnen wandelen, Thursday night Football op draait. Geluid van tv’s staat gelukkig uit en de muziek niet te hard.

Menu: 7,5

Uitgebreide drankenkaart; bieren op tap en fles, ruime keuze wijn en gedistilleerd. Een bier van de maand zorgt voor een leuk detail. Er is daarnaast goed rekening gehouden met vegetariërs bij zowel sandwiches, voor- en hoofdgerechten. De prijzen zijn gericht op internationaal, zakelijke markt en de bar is direct te bereiken vanuit de lobby van het aangrenzende Steigenberger Airport hotel. Wij beginnen met een erwtensoep waarin de munt voor een fijne frisse bite zorgt. De salade van bietjes, balsamico, walnoten en geitenkaas is krakend vers en goed in balans. Omdat de zalm is uitverkocht kiezen wij beiden voor een burger: Eén well done en één vegetarisch. Een prima burgertje, doorgebakken met verse stukjes sla. De vegetarische tegenhanger is ook goed gemaakt met verse ingrediënten, niet te vet en met de juiste verhoudingen. De champignons op de vegaburger maken het geheel goed af. Als nagerecht een heerlijke hangop met aardbeien en ananasijs. Door de stukjes vanille is de hangop een beetje zoet, wat mooi samengaat met de verse aardbeien en het frisse ijs. De chocolademousse van de tafelgenoot is niet te zacht, goed van structuur en komt met een Haagse hopje verrassing. Het enige dat iets meer aandacht had verdiend zijn de frietjes, die hadden wel iets knapperiger gemogen.

Bediening: 8

Een aardige dame neemt onze jassen aan bij binnenkomst. De Amerikaanse servicegericht- en behulpzaamheid is erg aangenaam en geeft de klant het gevoel een beetje in de VS te vertoeven. Ook de beeldschermen met Amerikaanse sporten helpen hier natuurlijk bij. Maar niet alleen als je van deze sfeer houdt is de Steigenberger Sports & Media bar de moeite waard om af te spreken. Een zakelijke afspraak kan er prima in alle rust plaatsvinden en voor de vrijdagmiddag borrel weten werknemers uit de omliggende kantoren de plek ook zeker te vinden.