TwitterFacebook

Lunch a presto…. REM Eiland

Aan de rafelranden van Amsterdam wordt al eeuwen gebouwd. Ook in de houthavens verrijzen op dit moment nieuwe appartementencomplexen en heeft zojuist het theater Amsterdam (waar het stuk ‘Anne’, over Anne Frank draait) haar deuren geopend. Veel nieuwe buurtbewoners binnenkort dus voor het REM eiland, waar sinds 2011 een restaurant gevestigd is.

Locatie: 8,5
REM Eiland is de oude zendlocatie van TV Noordzee uit de jaren zestig van de vorige eeuw, denk dus: booreiland vlak voor de kust. Aan tafel heb heb je een meesterlijk zicht over de stad, zowel het centrum als de noord kant. Bus 22 stopt in de buurt en er is genoeg parkeerruimte beschikbaar op de Haparandadam waar het eiland aan gelegen is.

Interieur: 7
Industriële no nonsense kenmerkt het interieur van dit robuuste bouwwerk. Strakke tafels, stevige stoelen, goede verlichting onder een plafond van verwarmingsbuizen en stalen balken. In goede restaurants draait men slechte muziek, merkt mijn tafelgenoot op. De radio staat afgesteld op een soort van 1968 summer of love radio. Waarschijnlijk de keuze van de kok, die tijdens het kokkerellen aan het meegenieten is van Bob Dylan, Simon and Garfunkel en zo meer.

Menu: 7
Op de menukaart is voor iedereen wat te vinden. Vegetarisch, vis en vlees, soepen en salades. De oesters (Joquet & Fines de Claires) waar wij mee beginnen zijn heerlijk. Het ossenhaasje is mals genoeg en komt met een verrassing: een jus gebaseerd op Coebergh, dat gaan we thuis ook eens proberen! Het broodje van de hamburger had wel iets kleiner gemogen om het “behapbaar” te maken. De frites zijn in orde, wellicht iets aan de te droge kant. De sla is vers en knapperig. De Bocca koffie (die wij gelukkig steeds vaker tegenkomen, “Direct Trade” is nog geen Fairchain koffie, maar goed…) is een goede afsluiting. Het voedsel kan net niet concurreren met het uitzicht, maar de combinatie maakt REM een prima plek om de lunch te genieten.

Bediening: 8
De bediening is goed geïnformeerd en weet van alles te vertellen over de oesters en de samenstelling van de gerechten. Daarnaast ook vriendelijk en gastvrij, dat kom je niet al te vaak tegen in de hoofdstad, waar werkstudenten in de Horeca veelal de dienst uitmaken.