TwitterFacebook

Wecycle-scholen helpen Stichting Jarige Job met Verjaardagsboxen

Wecycle heeft Stichting Jarige Job vandaag een cheque overhandigd voor 285 Verjaardagsboxen. Voor elke basisschool die meedeed aan de jaarlijkse inzamelactie van oude elektrische apparaten, stelt Wecycle een bedrag beschikbaar aan Jarige Job. Deze stichting trakteert jarige kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een Verjaardagsbox met versiering, traktaties voor op school en thuis en cadeautjes. Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: “Wecycle staat voor samen en sociaal. Ieder kind in Nederland zou zijn of haar verjaardag samen met anderen moeten kunnen vieren, op school en thuis. Jarige Job organiseert dit voor kinderen wiens verjaardagsfeest anders niet mogelijk zou zijn. Wij ondersteunen Jarige Job van harte en doen dit wederom bij onze aankomende scholeninzamelactie. Zo helpen kinderen elkaar en dat is prachtig.”

Huib Lloyd, directeur Jarige Job: “Super om te zien wat Wecycle en de deelnemende scholen samen gepresteerd hebben! Hiermee bereik je naast 285 verjaardagsboxen ook meer bewustwording onder kinderen over zowel recycling als armoede.”

Educatie
Wecycle wil kinderen leren dat e-waste niet thuis hoort in de vuilnisbak maar ingeleverd moet worden voor recycling. Elke basisschool in Nederland heeft daarom toegang tot de educatieve materialen via Wecycle City. Ook kunnen alle scholen meedoen met de jaarlijkse scholeninzamelactie. Afgelopen jaar hebben 180 scholen 12.500 kleine elektrische apparaten ingezameld. Wecycle laat het e-waste voor 80 tot meer dan 90 procent recyclen.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, scholen, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van ruim 1.500 producenten en importeurs. Meer informatie: www.wecycle.nl.

Over Stichting Jarige Job
In Nederland zijn er ruim 61.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar (SCP) die hun verjaardag niet kunnen vieren! Simpelweg omdat er thuis geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar zijn er geen cadeautjes, geen ballonnen en geen traktaties voor op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke verjaardag. De missie van Jarige Job luidt dan ook: ‘Ieder kind verdient een verjaardag.’

Naast de verjaardagsbox vindt Jarige Job het belangrijk om het zware onderwerp armoede op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Dat doet zij onder andere door het aanbieden van een maatschappelijk verantwoord (bedrijfs)uitje waarvan een vast onderdeel is het inpakken van de verjaardagsboxen. Tevens heeft Jarige Job samen met uitgeverij Blink een educatieprogramma ontwikkeld voor basisscholen (groep 4/5/6). Meer informatie: www.jarige-job.nl