19.6 C
Amsterdam
vrijdag, september 29, 2023

Lunch à presto… Café George W.P.A.

Onze edities

Na veel succes in Laren, Zandvoort aan Zee, Den Haag en met meerdere vestigingen in Amsterdam is het tijd voor Business Amsterdam zelf op ontdekkingsreis te gaan om culinair te genieten in Café George. George W.P.A. ofwel Willemskade Park Avenue is gevestigd op Willemsparkweg 74. Middenin het bruisend Amsterdam-Zuid, staat George ook bekend als ‘Double You’. Deze benaming kan breed geïnterpreteerd worden, maar waar het vooral om draait is dat George zowel klassieke gerechten serveert als geraffineerde informele maaltijden, de hele dag door. Bij George is er volop mogelijkheid voor culinaire en alcoholische geneugten.

Locatie 7,5
In hartje Amsterdam-Zuid is deze brasserie in Franse en New Yorkse stijl niet te missen. De gezellige, strakke uitstraling is uitnodigend. In een rustige ambiance is deze bistro met een hele ontspannen en toegankelijke uitstraling toegankelijk voor een breed publiek. Hier zijn meerdere culinaire gelegenheden verzameld. Het café is goed te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Er zijn diverse parkeergelegenheden op loopafstand. Een ideale plek om even neer te strijken. Kantoren en ondernemingen in de omgeving zorgen hier tijdens lunchtijd voor een gezellige, maar zeker geen rumoerige sfeer in de bistro.

Interieur 7,5
De inrichting is mooi, simpel, modern en strak. De vloer zorgt voor een stevige en strakke look. De bruine tinten van de stoelen en de muurbanken in combinatie met de spiegel aan de witte muren creëren ruimte en warmte in het interieur. De witte lampen hebben een simpele design, maar zorgen voor voldoende belichting. Het uitzicht bij het raam op het terras is dynamisch. Buiten is er ook de mogelijkheid om te genieten op een groot terras. Het feit dat je hier ongegeneerd in de open keuken kan gluren, kan niet anders dan veel goed betekenen. Een heerlijk kosmopolitisch sfeertje om culinair te genieten en zeker een aanrader voor een ideale lunchgelegenheid.

Menu 7,5
Heerlijk eten gebaseerd op de New York-Franse keuken, met mooi goed bereidde gerechten. Het menu biedt voor ieder wat wils. Er is vooral een uitgebreide keuze aan vleesgerechten, luxe hapjes als starter en kwalitatieve alcoholische dranken. Van sandwiches, soep, salade tot aan pizza, pasta, steak, kreeft en coquille. Wij gingen voor het traditionele gerecht ‘club sandwich’ en de ‘scrambled eggs & salmon’. De scrambled eggs waren heerlijk op smaak, niet te droog en niet te sappig. De zalmstukjes waren vers en vulden het gerecht rijkelijk aan. De club sandwich was een hele klus. Vier aparte sandwiches die bij elkaar gehouden moeten worden met een satéprikker. Het brood was goed getoast en heerlijk krokant. De toastjes waren dun besmeerd met mayonaise en goed gevarieerd belegd. Sommige gerechten worden volgens de traditionele Franse bereidingswijze klaargemaakt en sommige iets avontuurlijker, à la New York-stijl. Wij hebben de lunch afgesloten met heerlijke cappuccino’s met een goede schuimkraag.

Bediening 7
De vlotte bediening en de persoonlijke benadering van het personeel maken dat wij ons hier direct op ons gemak voelen. De gezelligheid, het personeel, de belichting en de donkere tinten van het interieur zorgen voor warmte. De bediening is zeer bekwaam, het personeel houdt oogcontact en ruimt de tafel tijdig op. Café George is zeker een plek om regelmatig te bezoeken voor een late ontbijt, lunch, diner, een drankje en de gezelligheid, ook geschikt voor grotere gezelschappen.

Laatste nieuws

Varen op de Amsterdamse grachten, het mooiste evenement van de wereld

Amsterdam is een schitterende stad die je op veel verschillende manieren kan ontdekken, maar vanaf het water met een...

Lees ook..